Logotipo

Portada Suecia América Latina Mundo Multimedia
 
 
Afiche - Havsdagg
 
 

31 de marzo de 2016 | CALENDARIO |

Actividades culturales próximas:

Deseas dar a conocer alguna actividad cultural o social? Envíanos un correo electrónico a: magazinlatino@gmail.com con copia a: editoraaliaga@gmail.com

 

Instituto Cervantes

 

 

Boletin_Embajada

Boletín informativo de la Embajada de Chile en Suecia. Haga clic en la imagen para acceder al documento.

 

 

Información del Consulado de Chile en Estocolmo:

Cabildo

 

 

 

Havsdagg

 

 

 

Cervantes

 

Cervantes y la leyenda de don Quijote


Proyección de cine

En esta película documental un grupo de expertos, entre los que se encuentran los Premio Nobel de Literatura Günter Grass y José Saramago, el autor peruano Mario Vargas Llosa y la escritora mallorquina Carme Riera, científicos de renombre, un psicoanalista y el ex presidente español Felipe González, explican el importante significado que tuvo y todavía tiene Don Quijote.

¤ Actividad celebrada con motivo del IV Centenario de la muerte de Cervantes. #400Cervantes

Entrada libre
Aforo limitado a 90 plazas


Fechas
:

05/04/2016 (18:30 h)

Lugar
Instituto Cervantes - Auditorio
Bryggargatan 12a
111 21 EstocolmoDentro de:

Cervantes visitado. Ciclo de cine


Ficha técnica:

Título: Cervantes y la leyenda de don Quijote
Director/a: Daniel Serra, Jaume Serra
Año producción: 2004
Formato: DVD
Duración: largometraje - 55 min
País producción: España
Versión original: español
Subtitulado: inglés

 

Entidades Organizadoras:

IV Centenario de la muerte de Cervantes

Instituto Cervantes (Estocolmo)

Entidades colaboradoras:

Dirección de Relaciones Culturales y Científicas (AECID). Filmoteca

 

 

 

Minnesstund

Minnesstund - nueva obra teatral de Alejandro Leiva Wenger se estrena el viernes 19 de febrero en Kilen, Stadsteatern, en Estocolmo. Bahador Foladi, Katarina Ewerlöf, Emelie Jonsson i Minnesstund. Urpremiär 19 februari på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Bengt Wanselius.

 

Minnestunden

Bahador Foladi, Katarina Ewerlöf, Emelie Jonsson, Per Sandberg, Kirsti Stubø och Kristofer Kamiyasu i Minnesstund. Urpremiär 19 februari på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Bengt Wanselius

 

Minnesstund -

Servicio conmemorativo


Nueva obra de Alejandro Leiva Wenger

El aclamado autor y dramaturgo chileno, Alejandro Leiva Wenger, vuelve con una nueva obra teatral: Minnesstunden (Servicio conmemorativo). Este es un relato tragicómico de una familia que trata de recrear el pasado, y de Jon, quien lentamente actúa como testigo involuntario en el proceso. Se trata de nuestra dependencia de nuestros recuerdos y los de otras personas, y en cuáles recuerdos preferimos creer.

La dirección y la escenografía está a cargo de Frida Röhl, quien anteriormente y con mucho éxito ha puesto en escena dos obras de Alejandro Leiva Wenger. En los roles estelares: Bahador Foladi, Katarina Ewerlöf, Emelie Jonsson, Per Sandberg, Kirsti Stubø y Kristofer Kamiyasu.


Estreno: 19 de febrero de 2016 en Kilen, Kulturhuset - Stadsteatern.

 

Minnestunden

Emelie Jonsson och Kristofer Kamiyasu i Minnesstund. Urpremiär 19 februari på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Bengt Wanselius.

 

 

 

Para más información (en sueco) - haga clic

 

 

 

 

 

 

 

Se está exhibiendo en las salas de cine en Suecia la película chilena El Club (en sueco Sällskapet), de Pablo Larraín:

 

Afiche El Club

 

Enlace al sitio webb de SF: haga clic

 

 

 

Todos Juntos

 

PARTICIPA DEL VIRAL MUNDIAL

TODO EL MUNDO TODOS JUNTOS

1. Grábate cantando o tocando la canción Todos Juntos de Los Jaivas
2. Sube tu vídeo a Facebook con el hashtag #FojiTodosJuntos

Instrucciones y material educativo en www.todosjuntos.gob.cl/


 

 

 

 

 

ESTRENOS - BIOPREMIÄRER:

 

 

 

 

YOUTH (Juventud)

Youth

 

Paolo Sorrentinos Youth kammade hem inte mindre än tre statyetter på European Film Awards, som hölls i helgen.

Förra året Oscarsbelönades Paolo Sorrentino för sitt storslagna drama Den stora skönheten (La grande bellezza). När det i helgen var dags för den europeiska motsvarigheten European Film Awards, var han där med sin nya film Youth, med Michael Caine och Harvey Keitel i huvudrollerna. Innan kvällen var över hade den kammat hem tre priser och blivit kvällens stora vinnare. Förutom priset för bästa film, vann Sorrentino pris för bästa regi. Michael Caine fick inte mindre än två statyetter - en för bästa manliga skådespelare i Youth, och en för sin livslånga gärning på vita duken.

- Under mina 50 år, har jag inte vunnit ett enda pris i Europa. Ikväll vann jag två!, sa en glad Michael Caine från scenen.

Efter 2014 års Oscarsvinnare Den stora skönheten, är den hyllade regissören Paolo Sorrentino tillbaka med ännu ett engagerande och vackert drama.

Det är vår i Alperna och de två goda vännerna Fred och Mick semestrar på ett av ortens elegantaste hotell. Fred är en pensionerad kompositör och dirigent, medan Mick fortfarande arbetar som filmregissör. Båda närmar sig 80 år och har bestämt sig för att utnyttja sina sista år i livet fullt ut, men de har dock lite olika uppfattningar om hur. Mick skriver frenetiskt på manuset till vad han tror ska bli hans sista stora verk, men Fred har ingen som helst önskan att återuppta sin karriär. Någon vill dock till varje pris höra Freds musik och se honom hålla i taktpinnen igen.

Regi: Paolo Sorrentino
I rollerna: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda mfl.

Youth beräknas ha svensk biopremiär vintern 2016.

 

 

 

 

 

 

 

THE GIFT

The gift

Svensk biopremiär: 2 oktober

Simon och Robyn har precis flyttat till Kalifornien, och deras liv flyter på enligt planerna tills den dagen då de stöter ihop med en av Simons gamla bekanta från high school. Till en början känner Simon knappt igen den lite udda Gordo, och efter vad som först verkar vara ett oskyldigt möte på stan, börjar han dyka upp allt oftare. En rad av ovälkomna möten och mystiska presenter senare, bjuder paret in Gordo i sitt hem. Något de bittert kommer att få ångra.

Efter en tid med den påflugna gästen avslöjas nämligen en chockerande hemlighet som legat begravd i över tjugo år. Medan Robyn får reda på den skakande sanningen kring Simon och Gordos förflutna, börjar hon fråga sig: hur väl känner vi egentligen de som är oss närmast, och går det verkligen att glömma och förlåta?

Regi: Joel Edgerton
I rollerna: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton
Längd: 108 min

 

Trailer:

 

 

 

EN LABYRINT AV LÖGNER

EN LABYRINT AV LÖGNER

Svensk biopremiär: 21 augusti


Språk: Tyska (svensk text)

Många vill helst glömma det största brottet mot mänskligheten.

Efterkrigstidens Tyskland, ekonomin går nu på högvarv och ett krigstrött Tyskland vill helst glömma det som hände under andra världskriget och istället fokusera på framtiden. När en journalist av en tillfällighet identifierar en lärare på en skolgård som en före detta vakt från Auschwitz är det ingen som verkar vilja ta tag i frågan förutom den unge åklagaren Johann Radmann. Med en orubblig vilja lyckas Radmann till slut komma över dokument med bindande bevis mot ett flertal SS-män som tjänstgjorde i det fruktade förintelselägret. Men både fasorna från det förflutna, och den fientlighet han möter i sitt arbete, för Johann allt närmare ett sammanbrott. Det blir nästan omöjligt för honom att ta sig fram genom vad som visar sig vara en labyrint av lögner; alla verkar ha varit inblandade – även på högsta regeringsnivå.

Regi: Giulio Ricciarelli
I rollerna: Alexander Fehling, André Szymanski, Friederike Becht, Johann von Bühlow
Längd: 124 minuter

Trailer:

 

 

 

AVSKEDSFESTEN:

AVSKEDSFESTEN

 

Biopremiär: 10 juli

Yehezkel bor tillsammans med sin hustru Levana på ett trivsamt ålderdomshem i Jerusalem. De lever ett fridfullt liv, och när bäste vännen Max drabbas av en obotlig sjukdom, bestämmer sig Yehezkel för att hjälpa honom till en lika fridfull död. Men ingen vill vara den som utför den slutgiltiga proceduren, så att att infria löftet visar sig vara lättare sagt än gjort. Istället bygger Yehezkel en maskin som ska göra jobbet. Efter Max bortgång sprider sig ryktet om den barmhärtiga uppfinningen, och önskemålen strömmar in; alla vill få maskinens hjälp att ta sig till den andra sidan. Men när Yehezkels egen hustru blir en kandidat, ställs de inför ett svårhanterat moraliskt dilemma.

Det här är en varm och humoristisk skildring av några av människans viktigaste frågor - rätten att bestämma över sitt eget liv, och att veta när det är dags att ta farväl.

Avskedsfesten har hyllats av kritiker och på filmfestivaler runt om i världen. Den kammade bland annat hem nio statyetter på Israels motsvarighet till Guldbaggegalan, bland annat för bästa film, bästa regi och bästa manliga och kvinnliga huvudroll, samt blev utsedd till publikens val vid filmfestivalen i Venedig.

Regi: Tal Granit, Sharon Maymon
I rollerna: Ze'ev Revach, Levana Finkelstein, Raffi Tavor, Aliza Rosen, Ilan Dar mfl
Längd: 95 minuter
Språk: Hebreiska (svensk text)

 

 

 

KVINNAN I GULD:

KVINNAN I GULD

Svensk biopremiär: 31 juli


Femtio år efter att hon flytt andra världskrigets Wien, börjar Maria Altmann sin långa kamp för att återfå de dyrbara familjeägodelar som nazisterna beslagtog under krigsåren. Bland dem finns Gustaf Klimts välkända porträtt av hennes moster - ”Porträtt av Adele Bloch-Bauer I”. Tillsammans med sin oerfarne, men handlingskraftige, advokat, tar de sig an en långdragen rättstvist som för dem djupt in i det österrikiska etablissemanget och ända upp i USA:s högsta domstol.

Men i sin jakt på upprättelse tvingas Maria också konfrontera svåra sanningar ur det förgångna. Kvinnan i guld är baserad på en sann historia.


Regi: Simon Curtis (My week with Marilyn)
Manus: Alexi Kaye Campbell
I rollerna: Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl, Katie Holmes, Frances Fisher
Längd: 109 minuter

 

KVINNAN I GULD

 

 

 

 

Tiene alguna actividad que desea dar a conocer? No dude en envíar un correo electrónico a Magazín Latino, para su publicación en esta sección.

 

En equipo

 

 

Deseas dar a conocer alguna actividad cultural o social? Envíanos un correo electrónico a: magazinlatino@gmail.com con copia a: editoraaliaga@gmail.com

Vill du dela med oss om en aktivitet? Maila till magazinlatino@gmail.com och bifoga kopia till: editoraaliaga@gmail.com

   
 
 
 
Copyright 2015 © Magazín Latino

All rights reserved.